Nieuws

Gelijke kansen in het onderwijs
22 september 2017

Kindcentra 2020 is uitgenodigd om tijdens de Nationale Onderwijsweek in oktober deel te nemen aan één van de debatten over gelijke kansen in het onderwijs.

Het thema van 2017 is ‘gelijke kansen’ en het kernprogramma speelt zich van 2 tot en met 6 oktober af in Nijmegen, verkozen tot Nationale Onderwijsstad 2017/2018. De stichting Nationale Onderwijsweek geeft in die week het onderwijs een podium door mooie voorbeelden met het land te delen, dialoog te entameren en ontmoetingen te organiseren.

Opvang op jonge leeftijd goed voor kinderen
31 augustus 2017

In juli heeft de Pulse Media Group in een onafhankelijke bijlage in Elsevier aandacht besteed aan 'Onderwijs van de toekomst' met onder meer het artikel 'Opvang op jonge leeftijd goed voor kinderen'. Lees hier het artikel of download de hele bijlage via deze link.

 

NOC*NSF in actie voor de GR2018 verkiezingen
14 juli 2017

De gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart 2018 lijken nog ver weg maar veel politieke partijen zullen de zomervakantie aangrijpen om hun verkiezingsprogramma’s te schrijven. Dé gelegenheid om integrale kindcentra met sport en cultuur een mooie plek te geven in de verkiezingsprogramma’s, maar ook om na de gemeenteraadsverkiezingen in 2018 een prominente plek op de lokale politieke agenda te houden.

Verslag: PACT pakt door!
10 juli 2017

'PACT pakt door!’, onder die titel werd op 19 juli het grote PACT-event 2017 georganiseerd in de Fabrique in Utrecht. Ruim 350 enthousiaste en betrokken mensen kwamen bij elkaar om te luisteren, te leren en elkaar te inspireren over de samenwerking tussen onderwijs, kinderopvang en jeugdhulp.

Blog Claudia Doesburg: Eindelijk!
21 juni 2017

Het heeft even geduurd, maar drie jaar na de aanvraag heeft de Belastingdienst bevestigd dat UN1EK een fiscale eenheid voor de btw is! De organisatie UN1EK is tot stand gekomen door een bestuurlijke fusie tussen primair onderwijs en kinderopvang, gebaseerd op een gezamenlijke visie. Het is mooi dat deze ‘fusie-vanuit-een-visie’ door de toekenning van de status van fiscale eenheid voor de btw nu ook in de praktische uitwerking gefaciliteerd wordt.