Congres PACT Pakt door!

Op maandag 19 juni organiseert Pedagogisch PACT een landelijk event in De Fabrique in Maarssen. Met PACT Pakt door! markeert Pedagogisch PACT de afronding van de eerste fase van deze landelijke beweging. Een beweging die gericht is op het uitbreiden van inclusieve pedagogisch-educatieve voorzieningen voor jonge kinderen door interprofessionele teams, bestaande uit pedagogisch medewerkers, leerkrachten en jeugdhulpverleners.

In de afgelopen drie jaar heeft PACT in proeftuinen, masterclasses, in haar wetenschapsteam, met haar adviesraad en met een team van regionale ambassadeurs dergelijke praktijken gestimuleerd. De praktijk is onderzocht, er is kennis gedeeld en er zijn beleidsadviezen opgesteld. In het voorjaar van 2017 brengt PACT deze kennis op acht plaatsen in Nederland naar de regio’s.

In dezelfde periode hebben wethouders, onderwijs-, opvang- en jeugdhulpbestuurders zich verenigd in de beweging Kindcentra 2020. Hun onderbouwde pleidooi voor integrale en inclusieve voorzieningen voor kinderen heeft de Haagse politiek bereikt en beïnvloed. Het is één van de thema’s voor een nieuw te vormen kabinet. Wat is de stand van zaken en hoe ontwikkelt Kindcentra 2020 zich verder?

Doorpakken!
Maandag 19 juni blikken wij terug op drie jaar Pedagogisch Pact en Kindcentra 2020. En gaan wij graag met jullie in gesprek over het verduurzamen van beide bewegingen. Hoe gaan we doorpakken op deze thema’s?

Heb je belangstelling hierbij aanwezig te zijn? Download hier het volledige programma. Plaatsen zijn beperkt, dus meld je snel aan.