Nieuws

PACT voor Kindcentra!
17 mei 2018

Pedagogisch PACT en Kindcentra 2020 gaan door als één beweging: PACT voor Kindcentra

Landelijke ontwikkelingen
16 mei 2018

In het afgelopen jaar heeft Kindcentra 2020 een intensieve lobby gevoerd, gericht op het nieuwe regeerakkoord. Het feit dat er in het regeerakkoord niet veel is opgenomen over de ontwikkeling van kindcentra en het toegangsrecht op opvang voor alle kinderen wil nog niet zeggen dat er niets gebeurt in Den Haag en in gemeenten.

Organiseren en financieren van huisvesting kindcentra
15 april 2018

Op 15 mei organiseert Waarborgfonds Kinderopvang in Utrecht de cursus 'organiseren en financieren van huisvesting kindcentra. Tijdens deze cursus gaan zij onder meer in op de rolverdeling, eigendomsverhoudingen en de financiering van integrale kindcentra.

Ben je op zoek naar praktische oplossingen en tips? Dan is deze cursus misschien iets voor jou. Meer informatie vind je hier

Gemeenteraden spelen belangrijke rol bij totstandkoming van kindcentra
30 maart 2018

De Stichting van het Onderwijs stuurde onlangs een brief aan alle gemeenteraden in Nederland. De gemeenteraad kan de samenwerking tussen onderwijs, kinderopvang en zorg stimuleren en faciliteren. En op deze manier de totstandkoming van kindcentra in gemeenten aanjagen.

Lees hier de brief waarin zij pleiten voor een optimale ontwikkeling van elk kind. .

Platform Kindcentra ondersteunt pleidooi brancheorganisaties
14 maart 2018

Het Platform Kindcentra, dat vrijwel alle organisaties van professionals die met kinderen werken in Nederland, vertegenwoordigt, stuurde onlangs een brief aan de minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en de staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Hierin geven zij aan het pleidooi te ondersteunen van de zes brancheorganisaties die oproepen te komen tot integrale voorzieningen voor alle peuters met een solide en kwalitatief goed aanbod. Met dit plan willen zij kansengelijkheid bieden aan alle peuters.